Tort de vară cu blat de bezea

de articook in Torturi, 1 Iul 2010 | 12126 vizualizari

 

Acesta este cel mai bun tort pe care poti sa il faci vara. Este usor de preparat si combinatia de bezea cu frisca si fructe de padure e perfecta.
Reteta am gasit-o la un bucatar irlandez, Donal.

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar pudra
  • 4 albusuri
  • 2 lingurite faina de malai
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 500 ml frisca
  • 250 g mix fructe de padure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vară cu blat de bezea:

Se bat ouale spuma, cu mixerul. Cand spuma este intarita se adauga pe rind zaharul, continuand sa amestecati. Adaugati faina de malai si otetul si amestecati inca odata.

Incalziti cuptorul la 150 C / treapta 2 pentru cuptor pe gaz.

Puneti hartie de copt in 2 tavi, si desenati 2 cercuri pe hartiile de copt, unul mai mic decat celalalt, si pe urma umpleti cercurile cu albusul de ou. Inainte sa turnati compozitia in tava, dati hartia cu putin unt si faina, pentru a fi siguri ca nu se va lipi. Puteti introduce ambele tavi in cuptor lasand spatiu intre ele. Dupa 45 min. sunt gata. Daca mai e nevoie tava care a fost in partea de jos puteti sa o mai lasati cateva minute. Lasati-le la racit.

Bateti frisca pana cand e tare. Pregatiti platoul pe care veti pune tortul, si asezati primul blat de bezea pe urma puneti jumatate din frisca si intindeti-o pe toata suprafata blatului, puneti si al doilea blat de bezea si restul de frisca terminand cu fructele de padure. 

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:

http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vară cu blat de bezea" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu sirop caramel